04.11.2021. Четвер, Основи здоровя. 6 клас.
Тема: Профілактика йододефіциту і діабету.
Актуалізація
опорних знань:
1.
Назвіть принципи раціонального харчування.
2.
Що таке помірність харчування?
3.
Що таке різноманітність харчування?
4.
Що таке збалансованість харчування?
5.
Що
означає калорійність їжі?
6.
Чому
важливо харчуватись правильно?
Вивчення нового матеріалу:Опрацювати параграф 8 стор.42-47
Уважно переглянути відео
https://www.youtube.com/watch?v=tdJlIMf_jdo
Завдання:
знайти та виписати
з тексту параграфа
правила збереження та споживання йодованої солі.
. Гра «Вірю — не вірю»
З якими вони згодні, ставте +
1. Йододефіцит — інфекційне захворювання.
2. Йододефіцит — неінфекційне захворювання.
3. Йод
необхідний для утворення гормонів щитовидної залози.
4. Йод
необхідний для утворення гормонів підшлункової залози.
5.
Проблема йододефіциту виникла лише на межі XX і
XXI століть.
6.
Ризик здобути йододефіцит однаковий
для всіх жителівЗемлі.
7.
Збільшення щитовидної залози називається
зобом.
8.
Прісна вода на певних територіях планети спричиняє йододефіцит.
9.
Збільшення розмірів щитовидно залози не впливає
на функцію організму.
10. Йодована сіль — це звичайна кухонна сіль з
додаванням солей Йоду.
11. Вживається йодована сіль як
звичайна кухонна сіль.
12. Добова потреба в Йоді однакова для
людей будь-якого віку.
15.
Найбільший вміст Йоду мають морепродукти.
16.
Овочі та фрукти містять Йод у малій кількості.
Удачі! У вас все буде добре! Бережіть себе!
Комментарии
Отправить комментарий